foto Marta

 

Em dic MARTA BATLLE, sóc DOULA formada en LACTÀNCIA i MARE de dues nenes de 4 i 2 anys que van canviar la meva vida i que em mantenen en aprenentatge constant.

Com a Doula formada en lactància, acompanyo i dono suport a la dona i la família des del respecte, la neutralitat i la empatia en totes les etapes de la maternitat, sabent que cada mare/família té el seu propi camí: problemes de fertilitat, embaràs, part hospitalari i domiciliari, post part, problemes de lactància i pèrdues gestacionals/perinatals.

Parlo amb fluidesa català, castellà, anglès i francès, fet que em permet acompanyar les families en la seva llengua materna, facilitant la comunicació.

Actualment, formo part de l’associació “Amanadoula, Acompanyant la Maternitat” i col·laboro amb la cooperativa de parts a casa TITÀNIA-TASCÓ. També realitzo tallers i xerrades sobre maternitat i criança a Barcelona i Hospitalet.

Totes les dones mereixem ser acompanyades durant la maternitat, independentment del tipus de part que desitgem o la criança que vulguem donar als nostres fills. El meu objectiu com a doula és que la mare sigui protagonista de la seva maternitat, apoderant-la, cuidant-la i donant-li tota la confiança que necessita.

Trajectoria personal

Llicenciada en Química i Doctora en Biologia Molecular i Cel·lular, treballo durant 10 anys en diferents laboratoris d’investigació a Barcelona. Paral·lelament als meus treballs en investigació començo a informar-me sobre el món del naixement i de la maternitat per inquietuts personals.

Arran del naixement de la meva primera filla el 2011, estudio per a DOULA a l’Escola Arc de Seda (escola de Mares Doules) amb molts dels millors professionals en el seu camp: Michel Odent, Imma Sàrries, Rosa Jové, Àngels Claramunt… I descobreixo que acompanyar les mares i les families és el que realment m’apassiona.

Amb el naixement de la meva segona filla el març del 2014 decideixo fer un canvi professional i dedicar-me de ple a la passió de la meva vida: acompanyar mares i families en el naixement i la maternitat.

Per poder acompanyar millor les families, estic formada per FEDECATA en lactància materna.

Actualitzo els meus coneixements contantment llegint tot allò que estigui relacionat amb l’embaràs, part, lactància, creixement personal…, col·laborant en diferents entitats que promouen un part respectat (Donallum, El parto es nuestro) i amb la interacció constant amb llevadores, IBLCs, assessores de lactància, terapeutes de shiatsu, acupuntors…

Actualment estic cursant estudis d’infermeria.

Crec que la maternitat és una gran oportunitat per aprendre i replantejar-se moltes coses, d’un mateix i del que és important per a nosaltres. Ser mare ens ensenya a confiar en nosaltres i en els demés, ens apodera i, sobretot, ens fa millors persones.

  

Formació 

Llicenciatura en Química, 2002.

Doctorat en Biologia Molecular, 2010.

Posgrau de Project Manager a la UPC, 2011.

Formació de Doula a Arc Seda (Escola de Mares Doules), 2012-2013.

Curso de Paramana Doula La Vida Fetal i la Salut con Michel Odent y Liliana Lammers, 2012.

Emocions en familia per Esbe, 2014.

Formació de lactància materna per FEDECATA, 2016.